Choď na obsah Choď na menu
 


30. 4. 2012

Záverečné kolá III. a IV. ligy západ v Martine 21-22.04.2012

Do uvodných kôl sezóny 2011/2012 ligových súťaží sme vstupovali po hlbokej orbe v ligových zostavách. Do III. ligy sme postavili družstvo s orientáciou na mladých, ktorí preukázali ukrutný nárast výkonnosti v minulej sezóne.

V súvislosti s rastúcou členskou základňou a s faktom aby každý mal priestor zahrať si v súťaži, padlo rozhodnutie postaviť do IV. ligy dva tímy. Rébus rozdelenia hráčov do jednostlivých družstiev viedol k mnohým kompromisom, a boli aj takí, ktorí družstvám neveštili svetlé zajtrajšky. Až na jednu kolíziu neúčasti sme sa ale zhostili neľahkej úlohy so cťou. Kým v Ačku zakotvil kolektív, ktorý už niekoľko rokov spolu hral a trénoval, v Bčku a Cčku vznikli kombinácie starších, skúsených hráčov s mladými nováčikmi, herne ešte neskúsenými hráčmi. Ukázalo sa, že to bolo správne rozhodnutie. Mladí napredujú míľovými krokmi v pohybe, v technike ale aj v stratégii a taktike a oprávnene zasluhujú pochvalu. Starším patri uznanie za trpezlivosť i toleranciu k mladým spoluhráčom a spoluhráčkam.

Je za nami mimoriadne úspešná herná sezóna. V III. lige sme siahli na pódiové umiestnenie. V lige, kde herná úroveň mimoriadne stúpla nie len zásluhou zostupu dvoch druholigových klubov a postupom Koliby BA zo štvrtej ligy, ale trúfam si povedať aj skvalitnením všetkých protagonistov III.ligy, KBC Martin nevynímajúc. Odsunuli sme za seba také tímy ako CEVA C, druholigovú Žlinu, či Nové Zámky, boli sme dôstojným súperom Spojom C, ktoré skončili o bod pred nami, ale nás neporazili ani raz. Je to skvelý výsledok a môžeme byť všetci na seba hrdí. Rovnako nárast kvality a úrovne hry neobišiel ani IV.ligu, ktorá sa pod náporom rozrastajúcej základne musela rozdeliť na dve časti. Nám pripadol virtuálny sever s obrodeným Partizánskym, novým BK MI Trenčín, M-Športom, silnou Ilavou B či CEVou E. To všetko sú ťažkí súperi a my sme sa pred nimi nezlomili, aj keď niekedy sme museli skoniť hlavy pre ich umením, ale štvrté i siedme miesto potvdzuje naše pevné pozície v poli bedmintonových klubov. Všetkým blahoželám k výborným výsledkom.

Je nás skoro 50 členov. Registrovaných máme 34 hráčov a sme desiaty nejväčší bedmintonový klub na Slovensku. Môžeme spokojne konštatovať, že bedminton v Martine sa uberá správnym smerom. Áno úspech je motivujúci, ale nie len pre tých, ktorí ho dosiahli, ale hlavne je vzorom pre mladých, nových členov a hráčov.  Chuť trénovať, zlepšovať sa zdokonaľovať je ten správny motor ženúci k úspechu. Našou úlohou je nezaspať na vavrínoch. Je potrebné pokračovať v tom, čo robíme dobre a zhodnotiť, čo by sme mohli robiť lepšie. 

V športe je to tak. Mladí odchádzajú. Starší sa už nedokážu moc zlepšovať. Ak chceme byť športovým klubom, ktorý okrem rekreačných chce mať aj športové ciele, potom je našou povinnosťou rozvíjať bedminton medzi mládežou, vytvárať im podmienky pre tréning i hru a verím, že i my starší si ešte medzi nimi občas miesto nájdeme.

Maturantom prajem úspešné maturity, ale hlavne úspešné prijímačky na vysoké školy a úpešný vstup do novej životnej etapy. Niektorí skončia ďaleko od Martina, ale taký je život a jeho priority. Nezabudnite na bedminton ani na svoj materský klub. U nás máte dvere stále otvorené.  

Všetkým ešte raz blahoželám k dosiahnutým úspechom.

BH  

Výsledky šiestych kôl III. a IV ligy        

  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.