Choď na obsah Choď na menu
 


26. 10. 2010

Turnaj v Martine 23-24.10.2010 A/B

Tak a liga sa začala. Viacerí určite s napätím očakávali úvodné zápasy prvého kola III. a IV. ligy. Vstup do ligovej súťaže bol ale poznačený, okrem zdravej športovej nervozity, aj nedorozumeniami a kompromisnými rozhodnutiami pri zostavovaní súpisiek družstiev pre vyššiu a nižšiu súťaž. 

Áčko posilnené dočasne hosťujúcim Jankom Sedláčkom najprv nastúpilo proti silným, favorizovaným súperom zo Spojov C,D. Dramatickým bol hlavne duel so Spojmi D, kde naši z piatich trojsetových zápasov nakoniec štyri prehrali. Škoda hlavne štvorhry Horníka s Ohurniakom, kde sa rozhodovalo už bližšie k tridsiatke, ale aj ženskej štvorhry Riky s Aďou proti dobre disponovaným sestrám Klečkovým, ktorá mala mimoriadnu hernú úroveň. Skúseným hráčom a hráčkam zo Spojov C sa dalo len ťažko vzdorovať. No a v treťom dueli s Fénixom A , ktorý celý deň hral v neúplnej zostave a bolo jasné, že bude kontumovať dva zápasy, naši neboli schopní postaviť druhú štvorhru a nakoniec v stretnutí plnom rozpačitých situácií remizovali 4:4.

A čo naše "B"? Hrali sme iba dve stretnutia. Fénix B si síce pred zápasom brúsil zuby, že si "na Martine posilni EGO", ale okrem dvojhry Dudáša proti Miškovi Sedláčkovi, ktorý nastúpil na pozícii jednotky, nič nepredviedli. Celkovo sa stretnutie odohralo v tréningovom tempe, o stretnutí s Filozofom E (kde najväčší počet bodov súpera nepresiahol 11) ani nehovoriac a naši s bilanciou štyroch bodov a 16:1 po dvoch dueloch sú v tabuľke na druhom mieste. Nechcem náš úspech glorifikovať, pretože väčšina družstiev IV. ligy bude mať s nimi podobné výsledky a nás ťažkí súperi ešte len čakajú.  A to hneď v novembri, v najťažšom kole ligy v Bánove, kde máme troch favoritov: Lokomotívu A, B hrajúcich doma a mimoriadne silný Dolný Ohaj. Tam bude hodné hodnotiť naše výsledky reálne. Ale musím zase vyzdvihnúť vysokú morálnu silu družstva s priateľským a tolerantným duchom, ktorý je silným motorom športového výkonu celého kolektívu. Všetkým naozaj ďakujem a ďakujem aj tým, ktorí nehrali, ale v prípade potreby radi ponúkli svoju účasť.

Výsledky tu:   MT III.Liga    MT IV.Liga

Výsledky 1. kola tu:   III. Liga     IV. Liga 

Fotografie tu:  Martin III. Liga 23.10.2010  Martin IV. Liga 24.10.2010

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.