Choď na obsah Choď na menu
 


4. 11. 2010

Turnaj GP BQ U17 v Trenčíne 30.10.2010

Najprv som ja prispel k turnaju roznášaním závaží ku stojanom, pretože sme prišli o hodinu skôr, ale ďalej sa všetko už rozvíjalo v réžii Riky Knappovej a Paťa Ciklamíniho. Už pri prezentácii 15 chlapcov a 18 dievčat bolo jasné, že to všetci s bojom o kvalifikáciu na celoštátny A U17 turnaj v Prešove myslia vážne.

Paťo prehral v dobrom výkone s výborne hrajúcim Hornákom z GYPY Piešťany hneď v prvom kole, ale hneď ďalej v zápase o poradie v ťažkej bitke porazil Kičina tiež z Piešťan. Vo štvorhre s Dolinským z Trenčína prehrali s budúcimi víťazmi Urminský, Hrnčár tak isto ako v mixe s Rikou vypadli sice v prvom kole ale tiež s budúcimi víťazmi, dvojicou Kanás-Rajcová. Formálnym víťazom dvojhry sa nakoniec po finálovej kontumácii Hrnčára z CEVY stal Kamil Kanás z ŠK BENNI  Nitra.

To dorastenky mleli inú kávu. Rika predvádzala perfektnú hru. Ako štvrtá nasadená hráčka v prvom kole "sfúkla" Šimovú z Piešťan a s Horváthovou z Partizánskeho ukázala na čo má. Po prehratom prvom sete na 21, v druhom sete zmobilizovala všetky sily (prehrávala už rozdielom 7 bodov),  vyhrala druhý set na 20 a v treťom, frustrovanej súperke nedovolila prekročiť ani desiatku. Rika nestihla ani rozdýchať ťažký štvrťfinálový zápas a po skreči Kudláčovej zo Spojov bola razom vo finále. Dlho, predlho potom čakala na svoj prvý finálový zápas v kariére, a aj keď sa tajne tešila na duel s Rajcovou z M-Športu, mladá Benková z Bánova pred "barbie" z Trenčína veľmi rýchlo pribuchla finálové dvere. Finále bolo dramatické a Rika nakoniec pred súperkou, dobre vybavenou aj psychologickými metódami boja, musela zložiť klobúk. Postup na celoštátne A U17 a druhé miesto vo výsledkovej listine kvalifikačného turnaja, pred zverenkyňami takých velikánov slovenského bedmintonu ako sú Spoje, CEVA alebo M-Šport je mimoriadny výsledok a Rika si ho zaslúžila a vydrela zároveň, nielen tam na turnaji, ale aj napríklad 77 absolvovanými tréningami od začiatku júna. Gratulujeme.

Rika zasiahla do bojov aj vo štvorhre s Krakovskou zo Spojov a ak by ťažkú trojsetovú bitku s párom Grenčíková-Horváthová v semifinále zvrátili vo svoj prospech, trúfam si tvrdiť, že by vyhrali celý turnaj. Ich premožiteľky totiž zložili druhú finálovú dvojicu Benková-Gašparovičová na 6 a na 9. Objektívne ale v tom predčasnom finále našim dievčatám zlyhávala taktika. Škoda, ale aj tak to považujem za výborný úspech a perfektnú skúsenosť.

Bolo to skvelé podujatie a som rád, že som tam osobne bol a hlavne, že Kyklop BC Martin sa prezentoval nie len svojou účasťou, ale aj krásnym zápisom vo výsledkovej listine zásluhou Riky Knappovej. Fotky sú v galérii.

Výsledky tu:  Výsledky

Poradie tu:   Poradie

          

 

Náhľad fotografií zo zložky Turnaj GP BQ U17 Trenčín

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.