Choď na obsah Choď na menu
 


14. 12. 2011

Tretie kolo III.ligy západ v Žiline 10.12.2011

J.Piovarči to nazval kolom prekvapivých výsledkov i zápasov. Ja by som to tak nekomentoval, ale budiž. V každom prípade zo stretnutí štvorice Ceva C, Ceva D, AC UNIZA a KBC vyšiel len jasný porazený a to CEVA D, ktorá prehrala s každým. Ostatní si navzájom zobrali po víťazstve. My sme porazili Cevu C, Žilinčania naopak Ceve C podľahli, zato vyhrali nad nami. Znamená to, že zo stretnutia s ťažkými súpermi sme si odniesli štyri body. 

Zápas s Cevou C bol mimoriadne dlhý, o čom svedčí aj päť trojsetových bitek. Paťov krôčik k víťazstvu nad Pilišom, alebo Mišove nepremenené mečbaly s Minárikom v druhom sete a mohlo to byť 7:1. 

Žilina chcela doma jednoznačne vyhrať a bola nie len že v plnej zostave, ale aj v dobrej forme. Trenčania očakávali po našej výhre nad Cevou C podobný výsledok aj so Žilinou. Možno, keby som sa viac pohral so zostavou, nad ktorou som aj tak dosť dlho meditoval, mohlo to v inej skladbe súperov dopadnúť v náš prospech, ale nemôžem a ani nechcem ubrať nič z perfektného výkonu mladých chlapcov zo Žiliny (Hýbl, Bačinský), ktorí v dvojhrách predvedli peknú hru.

 

Môj komentár, dnes trochu inak:

Jednoznačne perfektný výkon podali mladí. Možno je to aj tým, že sa práve vrátili s celoslovenského finále školskej ligy z Košíc, kde ako to komentoval Paťo "najslabší bol asi Kiš", bola vysoká uroveň hry a bolo vidno, že sú celkom dobre rozohratí.

 

Aďa bola hodne v "pluse" svojho teplomeru a to sa prejavilo nie len v jedinej dvojhre, ktorú hrala, kde deklasovala Štefkovú zo Žiliny, a vo štvohrách s Rikou, kde vo všetkých troch zápasoch súperky s prehľadom zmietli z kurtu (a potvrdili to, čo som písal minule), ale najmä v mixoch s Jankom Sedláčkom. Tu získali spolu veľmi cenné skalpy najprv s Cevou C,  páru Moško-Šidlová a taktiež dvojice Rosina-Mišáková z Cevy D.

 

Paťo v dvojhrách na jednotku. Mertan z Cevy D, ktorý sa obyčajne na kurte ukrutne potí, nedostal pri Paťovi čas na aktiváciu svojich potných žliaz. To, že tesne v trojsetových bitkách prehral so skúseným Pilišom z Cevy C a s Hýblom zo Žiliny, ktorému veľmi chcel oplatiť ostatnú prehru z Martina, a ani dve prehraté štvorhry, s Miškom Sedláčkom proti páru Novák-Milec a s Jankom proti Bartanusovi s Hrnčárom, neznižujú známku môjho ocenenia jeho výkonu. Prečo? Možno mu vytknúť technické nedostatky alebo chyby pohybu, ale má niečo, čo veľa hráčom, i skúsenejším, chýba. Je to cit pre jednoduchosť riešenia situácie a maximalizáciu efektivity jeho disponibilných zdrojov a to je vážny predpoklad pre úspech v zápase.

 

Zastavím sa určite aj na Majovi a pomenujem to tu. Na rozdiel od Paťa, ktorý, ako Ostap Bender, "nerozmaznáva svojich súperov rôznorodosťou debutov", Maja nudí zahrať dvakrát ten istý úder. Na rozdiel od Paťa, ktorý cieľavedome a bez "púťových efektov" vedie súpera k chybe aby ju okamžite strestal, Majo je ako predátor, ktorý sa bude hrať s korisťou až do momentu kým mu neuťečie, a bojím sa, že keby mal s tým prestať, tak bude radšej hladovať. Majo je ako dobre naprogramovaná počítačová hra, zavretá do obrazovky, brilantne reagujúca na podnety hráča, je ako technická revolúcia pred prerodom kvantity v kvalitu. A kedy nastane ten prerod? To je v jeho hlave. Áno, je to šport, je to hra, ale aj tu platí, že "zabíjať treba rýchlo a efektívne". Prehra s Gomolom i s Hrnčárom je dôsledkom diskoncentrácie na cieľ.

 

Nedá mi neotrieť sa o Miška Sedláčka. Húževnatosť, bojovnosť, snaha, všetko bolo. Čo, chýba forma? Byť alebo nebyť vo forme má jedného menovateľa a tým je tréning. Vsjo.

 

Jasné, že som spokojný s výsledkom tretieho kola ligy. Klub je pyšný. Čo. Porazili sme Cevu C, o čom sa nám v minulosti mohlo iba snívať. Ceve D sme nedali šancu.Tesne sme prehrali s druholigovou Žilinou. Kolektívny výsledok je vynikajúci. Tu vidno, že výsledok vystúpenia družstva nie je len prostým súčtom výkonov jednotlivcov. Vy ale všetci viete o čom tu hovorím. Indivinduálne máte na viac. A aj pocit satisfakcie z vlastného vystúpenia je nemenej dôležitý ako pocit z víťazstva družstva.

 

Fotky sú v galérii.

BH    

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Tretie kolo III.ligy Za 10.12.2011

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.