Choď na obsah Choď na menu
 


7. 5. 2018

Tretie kolo III.ligy v Bratislave 5.5.2018

Je pravdou, že sa desať rokov môjho pôsobenia v klube si nepamätám taký disaster vo výsledkovej listine ligového stretnutia. Prečo? Prvý krát sme škrtali zápasy kvôli nekompletnej zostave. Vždy, napriek akejkoľvek zložitosti situácie sa našlo riešenie, tentokrát nie. Áno Damoklov meč visel nad našimi zostavami v dôsledku ostrého deficitu žien vôbec, a nie len izolovane v „Ačku“ alebo v „Béčku“. Akákoľvek nepredvídaná okolnosť, alebo choroba, nebodaj úraz v ženských radoch, by okamžite paralyzovala naše ligové vystúpenia. Bolo by naivné dúfať, že sa to nikdy nestane. Je to súťaž družstiev a družstvo nemôže byť rukojemníkom rozhodnutí jednotlivcov, nech by bolo príčinou takého rozhodnutia čokoľvek.

Ťažký úvod? No, to len umocňujem vlastnú vnútornú silu nehľadať príčinu v Rikinej absencii, neapelovať na niečo, čoho niet, nevytvárať v hráčoch ilúziu väčšej vlastnej dôležitosti než ju sú schopní reflektórne vnímať sami v kontexte potrieb kolektívu. Naopak, je potrebné vytvoriť podmienky, v ktorých možnosť reprezentovať kolektív bude sama známkou dôvery kolektívu ako vyšší stupeň motivácie delegovaním takéhoto práva a nie povinnosti.

Súperov sme nemali ťažkých, a kombinovať nebolo čo. S Fénixom sme skrečovali dva zápasy ženskej časti stretnutia, a Katka Tekeľová asi vnímajúc, že sa nemá prečo šetriť a vystužená ešte bublajúcou adrenalínovou bombou, všetkých, a možno aj seba, neskutočne prekvapila v dvojhre s erudovanou Šipickou. Prekvapila nie len bojovnosťou, ale mimoriadne dobrým pohybom. Bola pri každom košíku včas a niekedy sa zdalo, že je až sama prekvapená náhlymi možnosťami variability úderov. Prehrala síce v troch setoch (21:18,20:22,21:19), ale miestami predvádzala tak vyspelú hru, že Šipická beznádejne prevracala oči. Škoda, od víťazstva Katku delilo len trochu šťastia, ale tento zápas bude navždy neoceniteľným vkladom do Katkinho bedmintonového sebavedomia.     

Niečo podobné sa udialo aj s Maťom Plášilom. Martin len začína zbierať ligové skúsenosti, ale v zápase s Brukmayerom z Filozofu a taktiež s Rakom z Fénixu, už siahol na hranicu pojmu  nejednoznačnosti výsledku, a je len otázkou krátkeho času, keď dosiahnutím určitej úderovej istoty bude s podobnými skúsenými hráčmi kresliť výsledky vo svoj prospech. Z Martinovho posunu vpred, kombinovaného s chuťou hrať, mám skutočne radosť.

Zato Aďa je proste hviezda. Len-len dobehla na druhé stretnutie s Filozofom, nezaťažená krízami tréningového žánru, so širokým úsmevom, v čipkovaných šortkách sfúkla Katušákovú (21:10,21:11), ani sa nestihla spotiť a v rýchlom slede s spolu s Katkou prekopírovali výsledok aj do štvorhry proti Kopnickej a Brukmayerovou. Hra im veľmi sedela, dobre sa navzájom čítali, hrali útočne a s chuťou. Škoda len, že trojsetovú bitku s dvojicou Klečková-Tamaškovičová zo Spojov nedotiahli do víťazného konca. Aďkin očarujúci úsmev a žoviálny prejav je, a vždycky bol na kurte skvelým atribútom psychickej pohody. Aďa sa síce tiež vedela „rozsypať“ vo výkone, ale vždy s úsmevom, to je fakt, a ja len dúfam, že jej návrat na ligové polia v drese materského klubu je nezvratný a jej účasť sa  stane pravidlom tak isto ako aj Paťa, ktorý ju priviezol, a bolo vidno ako ho svrbia ruky...

Pozoruhodný výkon predviedol Jožko Letrich, ktorý v troch setoch porazil ťažkého a dosť psychicky nepríjemného Žabku z Filozofu, o to viac ma bude mrzieť ortieľ, ktorý príde od Piovarčiho vo forme kontumácie jeho stretnutia kvôli zlému poradiu na súpiske. Toto je čisto moja chyba a vyhovárať sa na zmätok, ktorý vládol pri zostavovaní súpisky, keď som mal hlavu plnú toho, či stihne prísť Aďa včas, alebo na zlosť z divnej prehry mňa a Maja s párom Honish-Minarovič (25:23, 21:14), by bolo nezodpovedné. Stretnutie s Filozofom sme vyhrali 5:3, ale mojím „pričinením“ to bude len remíza.  Všetkým ďakujem za potlesk...

V stretnutí so Spojmi sme skrečovali len ženskú dvojhru, lebo Katka s Aďou si natiahli pôžitok v štvorhre na tri sety tak, že Adi skoro odplával parník bez nej, ale aj keby tú svoju dvojhru odohrala, by nám to asi nepomohlo. Celkovo sme podali priemerný výkon, zostavy sme podriadili vzniknutej situácii, párové disciplíny nás nepodržali, s výnimkou Majových s Katkou mixov, jednej ženskej štvorhry a jednej mojej s Majom štvorhry mužskej, sme ostatok upustili, a to je 8 z 12! Dobre-dobre, dve boli skrečované, ale aj tak sa nie je čím chváliť, pretože párovky boli vždy našou silnou stránkou.

Čaká nás druhá časť ligovej súťaže a my máme nad čím rozmýšľať, ale som presvedčený, že sa len tak nevzdáme, a o zotrvanie v III.lige sa ešte pobijeme.

Všetkým ďakujem a pár fotiek je v galérii.

BH             

 

Náhľad fotografií zo zložky Tretie kolo III.ligy 5.5.2018 Bratislava

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

bla

Jozef, 8. 5. 2018 1:47

Ja som spokojny, usmevov bolo kopec, herne to nebolo zle a do dalsich kol to pojde hore. Neviem ci to vnimam len ja tak ale dlho som nebol v takej pohode pri hre. Keby ta cesta domov bola lepsia tak to hodnotim velmi pozitivne.
A tesim sa ze sa ide do toho znovu pustit Pato :)