Choď na obsah Choď na menu
 


6. 2. 2012

Štvrté kolo III. ligy v Martine 4.2.2011

Dobre sa robia zostavy na zápasy, keď je celá súpiska na kurte. Je pravdou, že niektorí hrali len jeden, či dva zápasy, ale čo by sme neurobili pre kolektív.

Hosťovali sme doma obidva Filozofy (B,C) a Spoje C, ktoré prišli len s tromi mužmi, ale vo veľmi kvalitnej zostave posilnenej výborným Stuškom na dvojke a bolo vidno, že ich kontumačná strata druhej štvorhry vôbec netrápi. A mala by.

My sme vstúpili do stretnutia s Filozofom B riadne nervóznou nohou. Asi preto, že sme nikam nemuseli cestovať a značnú rozospatosť bolo doslova cítiť na kurte. Majo s Aďou priam skopírovali našu s Aďou prehru s Bruckmayerovcami v mixe z druhého kola a po prehre s Macákom na dvojke to s Majom vyzeralo tak na niečo od 40 "voltov" nahor. Na niečo podobné boli aj naše dievčatá vo štvorhre. Nie len že pôsobili ako dve sochy slobody, ale akoby si dali úlohu za každých okolností hrať horšie ako súper. Nakoniec dievky doslova utrpeli víťazstvo (21:19, 25:23) a tak nejak by som nazval aj celkový výsledok stretnutia s Filozofom B - 5:3 v náš prospech.

Výrazne iná situácia už bola proti Filozofu C, ktorý sme zmietli 7:1, a do záverečného duelu so Spojmi sme išli v podstatne lepšej nálade. 

Taktike zostavenia súpisky na Spoje padol za obeť Janko Sedláček, ktorý bol vydaný do spárov chladnokrvného Budinského.  Janko podal výborný výkon a pre veľký úspech v prvom sete si dal aj druhý (-14,-11). Majo na dvojke proti Stuškovi bola dobrá voľba a Stuška mu štýlom hry sadol podobne ako Kaštan. Majo hrá výborne vtedy, keď nemá čas sa zastaviť. Po prvom prehratom sete sa skonsolidoval a začal predvádzať to na čo má a Stuška sa ani napriek sústredenému couchingu Budinského cez Maja nedostal (-14,17,17). Pekný výkon a pekná hra.

Vynikajúcu hru predviedol Paťo proti Meszárosovi. Prehral síce v troch setoch, ale hral disciplinovane, dodržiaval taktiku a málo kazil, nútil súpera hrať a všetko vracal. Meszáros mal Paťa plné zuby, ale víťazstvo nepustil. Hneď nato mu v mixe s Rikou v dalšom veľmi ťažkom trojsetovom zápase prehru vrátili. Pár Meszáros-Lauková je silný súper a ten mix bol kľúčovým zápasom stretnutia pretože sa hral už po Stuškovej prehre za stavu 3:3, a osud ženskej štvorhry bol viac menej jasný. Meszáros robil čo mohol aby zachránil aspoň remízu, ale Paťo s Rikou sa navzájom psychicky podržali, zápas zvrátili vo svoj prospech (-14,19,17) a tým rozhodli o výsledku stretnutia, ktoré tak skončilo našim víťazstvom 5:3.

Medzi hodnotné výsledky radím aj dvojhru Riky proti Janočkovej z Fil B. Štvorhra Paťa s Miškom proti Bruckmayerovi s Hajdiakom nemala chybu. Bojovný výkon Miška proti Lenártovi z Fil C. (21:14, 24:22). Vlado Nemec sa profiluje na výborného štvorhrového hráča a rovnako vysoko hodnotím jeho výkon nie len vo vyhratej štvorhre s Jankom proti Šuvadovi s Macherom z Fil C ale aj v prehratých švorhrách. Najmä proti páru Budínský-Stuška s Majom po boku. Čerešničkou na torte bol posledný zápas Riky s Aďou proti dvojici Lauková-Kejstová zo Spojov. Dievčatá hrali v pohode a zápas pripomínal exhibíciu. Pekná bodka na záver (14,9).

Všetkým gratulujem k hodnotnému výsledku i k zisku plného počtu 6-tich bodov a už sa teším na ďalšie kolo III. ligy, ktoré bude 24.3.2012 v Nových Zámkoch.

Fotky sú v galérii. Ja som to nefotil, takže za výsledok nenesiem zodpovednosť... 

BH

 

          

 

Náhľad fotografií zo zložky Štvré kolo III. ligy v Martine 4.2.2012

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.