Choď na obsah Choď na menu
 


26. 4. 2012

Šieste kolo III. ligy v Martine 21.4.2012

V záverečnom kole III. Ligy sme hosťovali obidve Cevy, C a D a nevyspytateľnú Žilinu.

Jednobodový náskok pred Cevou C pred záverečným kolom ligy jasne ukazoval kam sa bude upínať pozornosť zverencov Piovarčiho. Predstava, donedávna dosť bizardná, že by Ceva C skončila až za Martinom nemala v očiach trenčanov ten správny "color".  So zostavou sme moc nemali nad čim špekulovať, lebo pri Jankovej neúčasti boli štvorhry viac menej jasné a tomu (a taktiež faktu, že Aďa bola po chorobe a Rika v skvelej forme) bolo podriadené aj obsadenie mixu a dvojhry žien a tak sme odohrali všetky stretnutia.

Ceva D v prvom zápase s nami nemala veľké ambície, lebo posilu v tvári Kozáka, ktorú mohli využiť len na dve stretnutia proti nám nenominovali. Úprimne povedané pochybujem, že by im to aj pomohlo. Jediné dva zápasy, kde bol určitý otáznik bola dvojhra proti cholerickému Hrnčárovi a mix. Ten prvý vyriešil Majo, keď v trojsetovom veľmi nervóznom zápase nakoniec dokázal udržať pokoj a ukázal tomu arogantnému uzlíku nervov kde je jeho miesto. Druhý otáznik vyriešil sám Mertan, keď nepochopiteľne nepostavil k Moškovi do mixu Šidlovú, s ktorou by teoreticky mohli mať šancu. S Imrichovou po boku sa proti nám s Aďou presadiť určite nemohli. Celkový výsledok 8:0 je len logickým vyústením dominantnej prevahy nášho družstva.

V stretnutí so Žilinou boli tiež dva otázniky. Jedným bol Ondro Milec, ktorý po zničujúcej noci riešil problém "dvoch hláv" - tej väčšej v tej menšej a bolo vidno, že mu robí problém aj pohyb očami v horizontálnom smere. Janko, svojím obetavým prístupom v inom športe ho síce zbavil jeho problému, ale zároveň ho veľmi rýchlo vrátil do rozprávky, z ktorej prišiel a uľahčil jeho družstvu zostavenie súpisky. Bez Ondreja. Druhým otáznikom bola deštruktívna sila psychologického rozkladu osobnosti, ktorý priam až na vedeckej úrovni prevádzkoval Igor Novák na členoch svojho kolektívu. Musím priznať, že výsledok bol ohromujúci. Miro Gomola pôsobil ako podstrelený, odkrvený golem, Bellanová trávila viac času plačom na daždi ako pobytom na kurte a napriek tomu, že Hýbl s Bačinským vo dvojhrách podali špičkový výkon, keď porazili našich, Paťa a Miška, pomohlo im to len k zmierneniu pasívnej bilancie na 5:3. Žiline sme tak naplno oplatili prehru z minulého kola.

Vrcholom celého hracieho dňa bolo naše záverečné vystúpenie celkom proti CEVe C. Ondrej (ešte pri zmysloch) sa vyjadril, že keď porazíme Piovarčiho v mixe, Igor (ktorý s Jurajom prehral mixa) to nerozchodí. Podcenil ho. My sme s Aďou vyhrali toho mixa, ale ak to niekto nerozchodil, tak to bol Janko, na ktorom sa Igor pomstil asi dvojciferným počtom fernetov. 

Bolo to výborné stretnute. To, čo predvádzali Paťo s Mišom proti Pilišovi a Minárikovi vo dvojhrách nemalo chybu. Paťo nakoniec prehral na 22 v treťom sete, keď nepremenil dva mečboly. Mišo nezvládol úvod tretieho setu a Minárik ho už do hry nepustil. To bolo zo strany CEVy všetko a po vynikajúcom výkone Riky vo dvojhre, kde proti Gašparovičovej vytiahla všetko svoje umenie a doslova i do písmena ju doviedla k slzám, sme viedli 3:2 a išli tri párové disciplíny. A naši predviedli čo vedia. Majo s Vladom rozdrtili Piovarčiho s Klimom, Paťo s Miškom doslova rozstrieľali Piliša s Minárikom. Aďa s Rikou nedali ani šancu na odpor Gašparovičovej s Moškovou.  3+3=6. Áno 6:2 je výsledok, po ktorý si CEVA C prišla do Martina za záver ligovej sezóny.

Musím pochváliť Maja, že nepodľahol emóciám a v zodpovednom výkone vyhral to, čo mal. Vlada za  perfektný výkon vo štvorhrách. Ani sa nečudujem, že je vyhľadávaným partnerom do mužskej štvorhry. Riku, ktorá mala ozaj ťažký deň, tri dvojhry, tri štvorhry a všetko so štítom. A vôbec všetkých za vyspelý výkon hodný uznania.

Musím uznať ešte jeden fakt. Z dvanástich párových disciplín sme prehrali len jednu, čo dokazuje tendenciu počas celej ligy, že nácvik štvorhrovej taktiky všetci zvládli na jednotku a bez problémov porážajú vo štvorhrách silnejších dvojhrových súperov.

V konečnom účtovaní III. ligy skončilo naše "A" s 28 bodami na vynikajúcom treťom mieste len o bod za Spojmi C a pred štvrtou Cevou C s 25 bodami. Je to skvelý úspech v takom kvalitnom obsadení tohoročnej tretej ligy. Do štvrtej ligy nakoniec zostupuje Filozof C a prekvapivo ešte minulú sezónu druholigový A-team Nové Zámky.

Všetkým gratulujem, pár fotiek je v galérii.             

     

 

Náhľad fotografií zo zložky Šieste kolo III. Ligy Mt 21.4.2012

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.