Choď na obsah Choď na menu
 


30. 11. 2012

Prvé kolo III. ligy v Ilave 27.10.2012

Úvodné stretnutie s favoritom III.ligy Spojmi C nevyznelo v náš prospech a po prehratých všetkých mužských disciplínach bolo jasné, že Spoje po dvoch rokoch nás konečne zdolajú. Tak aj bolo. 5:3 v náš neprospech. Škoda najmä Paťových nepremenených mečbolov v zápase s Meszárošom, lebo konečná prehra na 20 v treťom sete ozaj zamrzí. Ostatné prehry boli dosť jednoznačné, jedine Paťo mohol ubrániť remízu.

Podobne zle to vyzeralo aj proti Fénixu výrazne posilnenému Štikom, ktorý so skúsenosťami z českej prvej ligy značne nepasoval do portfólia výkonov tretej ligy. Majo ho sice trochu spotil i pobavil, ale 7 neprekročil ani v jednom sete. Paťo sa po prehre s Meszárošom zaťal, že dosť a odteraz ani jeden zápas neprehrá a odbavil sa hneď v druhej dvojhre na kvalitnom Ivanovi (21:14,21:12) a fakt, že až do konca dňa ani jeden zápas, či dvojhru alebo štvorhru nepustil. Po prehre Jozefa s Kolátorom v troch setoch a trochu nešťastnej prehre Riky so Saškou vo štvorhre, ktorej sa Aďa prizerala s malou slzičkou v oku, sme prehrávali 4:3. Až v poslednom mixe sme s Aďou odvrátili hrozbu prehry a ubránili aspoň remízu.

Pred tretím stretnutím so Spojmi D zostupivšími z II.ligy, to už  v hlavách všetkých celkom vrelo. Zostavu som už nemenil, vyzeralo to tak, že spojenie skusenejších hráčov s nováčikmi je účinnejšie. Nechcel som riskovať stratu ŽŠ a tak Saška cválala na svoju treťoligovú premiéru do dvojhry. A tá je vyšla na jednotku, keď matadorku AĎu Klečkovú po vyrovnanom prvom sete vyprevadila z kurtu na 14 v druhom sete. Skvelé a rozhodne sebavedomie posilujúce vystúpenie. Majo s Paťom podali excelentné výkony nie len dvojhrách, kde Majo doviedol herne erudovaného Rotinga do zúfalstva a Paťo vyslovene odstrihol Sochovi prívod kyslíku (zo stavu 11:9 pri zmene strán na 21:11), ale hlavne vo štvorhrách, kde skúsene pomohli svojim spoluhráčom Maťovi a Jožovi v taktike, a zdolali obidve štvorhrové dvojice (Vícen - Rotling a Kubíček - Klečka). Práve Kubíček dal Maťovi Červeňovi lekciu z húževnatosti, keď v treťom sete, celkovo po hodine hry, porazil Maťa na 20. Stretnutie s minule druholigovými Spojmi D sme ak vyhrali 6:2 a z  Ilavy sme priniesli domov "len" 3 body.

Je to len začiatok sezóny a chcel som aby si zahrali aj naši nováčikovia v III.Lige Maťo, Jozef i Saška. Možno som na začiatok urobil príliš veľa kompromisov na úkor športového cieľa. Áno, dali sa vytvoriť efektívnejšie zostavy. V ďalších kolách budem určite dbať viac na efektivitu i výkonnosť pri zostavovaní herných súpisiek.   

Všetkým gratulujem a fotky sú v galérii.

BH            

 

Náhľad fotografií zo zložky Prvé kolo III.ligy v Ilave 27.10.2012

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.