Choď na obsah Choď na menu
 


4. 10. 2011

GP B Martin 1.10.2011

A to u nás v Martine. A čo bolo na turnaji zaujímavé? V princípe slabá účasť. Nebyť toho, že KBC Mt postavilo na turnaji 14 mužov z 24 účastníkov  a dve zo šiestich žien, je zarážajúce, že pri tak nízkom počte turnajov kategórie "B" v sezóne je záujem o turnaje tohoto typu malý. Jakub Kľačanský (20), Rudo Kaštan (25), Miro Gomola (46) a Ondro Milec (66)  boli jediní vyššie umiestnení v rebríčku od našich hráčov, a tak medzi nasadených hráčov turnaja sa zaradili aj Klimáček, Horník, Maruška a Sedláček J. Tak.

KBC Mt sa prezentoval na turnaji v excelentnom počte a s troma nováčikmi. A práve im venujem tento príspevok.

Jozef Letrich síce prehral v prvom kole s Polakovičom (92) z Prešova, ale kvality Polakoviča nie sú v súlade s jeho rebríčkovým postavením, čoho dôkazom je aj jeho semifinálové umiestnenie po výhre nad Jankom Sedláčkom. Svoju premiérovú účasť Jozef okorenil dvomi víťazstvami  a jednou "kvalitnou" prehrou s matadorom Piovarčim v zápasoch o poradie. Martin Červeň ťažko hľadal sám seba na kurte, nie aby ešte uvažoval o prítomnosti súpera. Neviem, kedy to z neho spadlo, ale s Lipovským vo svojom poslednom vystúpení hral zrazu uvolnene a s podstatne menšou dávku nervozity, súpera v ťažkom zápase zdolal. Radosť z prvého víťazstva na turnaji si potom dlho vychutnával so zavretými očami rozprestretý na dlážke ako dedinský koberec. Patrí to k tomu.

No, Vlado Čillo si zaslúži samostaný odsek. Už to, že práve Lipovského v prvom kole "dal dole", bol pre neho samotného (o Lipovskom nehovoriac) šok. Paradox? Nie, odvaha nemať čo stratiť a hrať to, "čo viem". Vybavený ideológiou, že dosiahol svoj cieľ, sa potom v druhom kole bez rešpektu pustil do Mareka Horníka a dosiahol na cenné víťazstvo. Ako nováčik na turnaji tak doplnil zastúpenie našich v osmičke spolu s Jankom Sedláčkom a Miškom Klimáčkom. Rozhodne "bravo".

Chcem. a spomeniem ešte kontroverzný mix nasadenej "jednotky" Beratšová-Kaštan, kde nechápem prečo, dvojica hrala mixovým spôsobom a než som to zaregistroval a došlo k zmene štýlu hry, rozbehnutej a dobre zohranej dvojici Knappová-Ciklamíni už vo víťazstve nedokázali zabrániť. Paťo s Rikou neskôr vo finále podľahli páru Grenčíková-Kľačanský, ale ich konsolidovaný výkon nezatieni ani malý počet turnajových konkurentov. Možno, keby Aďa s Rudom hrali predkolo so slabším súperom a pochopili by, čo to majú vlastne hrať skôr, bol by mixový výsledok turnaja iný. Rike s Paťom gratulujem k druhému miestu.

U žien, kde ich počet (šesť) predurčil hru každý s každým si s dominujúcou Grenčíkovou neporadila ani jedna z našich hráčiek. O poradí našich dievčat rozhodli zápasy s Kuttnerovou, kde Aďa po remíze 1:1 sa nakoniec postavila na druhé miesto turnaja a Rika skončila za Kuttnerovou na štvrtom mieste. Rika si tú prehru, a hlavne druhý set, určite hodne premieta v pamäti a konfrontuje s pravidlami taktiky.

Som rád tak početnej účasti našich hráčov na turnaji a dúfam, že konfrontácia len posilnila súťaživosť a motiváciu nových členov. Všetkým, ktorých som explicitne nespomenul samozrejme gratulujem k dosiahnutým výsledkom.

Fotky sú v galérii.

Rezultáty turnaja: Výsledkový pavúk , Poradie

 

Náhľad fotografií zo zložky GP B Martin 1.10.2011

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.