Choď na obsah Choď na menu
 


21. 11. 2011

Druhé kolo IV.ligy západ v Martine 20.11.2011

Štvrtá liga a jej druhé kolo sa hralo v Martine premiérovo v Športovej hale na Podháji. Do Martina pricestovalo Gymnázium Partizánske a BK MI Trenčín.

Naše "B"-čko podľahlo Partizánskemu 1:7 a BK MI 2:6. Bodoval len Viťo vo dvojhre proti Dobiášovi z BK MI vo veľmi kvalitnom zápase a Ivo vo štvorhrách s Viťom a v druhom stretnutí s Ohurniakom. "C"-čko prehralo s obidvoma súpermi 1:7. V prvom stretnutí proti BK MI zabojoval Martin vo dvojhre a v trojsetovom veľmi nervóznom zápase s obidvoch strán nakoniec Martin pozbieral lepšie nervy do uzlíka ako Vodička starší, pridal v útoku a dotiahol zápas do víťazstva aj napriek zúfalému couchingu Vodičkovho syna, ktorý sám pritom len tesne predtým unikol "hrobárovi z lopaty" v podobe Rada Plášila v trojsetovom zápase. Pekný duel s tým istým Dobiášom, s ktorým vyhral tesne Víťo, zohral aj Jožo Letrich. Prehral síce na 20 a 17, ale v kontexte svojho kvalitného výkonu a Víťovho víťazstva sa ozaj nemá za čo hambiť. Mínus tri pokazené podania a výsledok je iný. Nebol som už pri tom, ale zaujali ma ešte dva zápasy z výsledkovej listiny. Ani prítomnosť Holáka na kurte vo štvorhre nezastavila dvojicu Burica - Košík. Impozantné. A taktiež číslo 25:27 v mixe Ľubky Štilcovej s Jozefom proti páru Hlavačková - Bánovský. Klobúk dolu.

Teraz to naše tímy mali ťažké, ale rozhodne sa súperom neodovzdali a predviedli veľmi sympatické výkony.

Nebol som pri všetkých zápasoch a dúfam, že niekto okomentuje stretnutia, ktoré ešte boli zaujímavé, ale niečo iné chcem ešte napísať.

Vývoj úrovne bedmintonu ukrutne napreduje. Vidíme to aj v našom klube, ale aj ostatné kluby idú vpred míľovými krokmi. Partizánske, ktoré zostúpilo z III. ligy posilnené juniorskou hviezdou Holákom má dnes tím, ktorý ich v tejto sezóne kľudne môže vrátiť do III. ligy.

To čo doviedol do Martina z Trenčína Lúdik tiež stojí za zmienku. Mladí chlapci, ktorým ešte preskakuje hlas a dievčatá "zo základky" pôjdu výkonnostne len hore a už včera ukázali čoho sú schopní. Technicky i pohybovo výborne pripravení sa bez rešpektu pustia do kohokoľvek.  A je ich toľko, že sa všetci ani nezmestili na súpisku. Toto je čierny kôň skupiny Sever a môj kandidát na postup do III.ligy.

Som úprimne zvedavý na zlepenec M-Športu na čele s hluchonemým Lipovským, a ešte je tu CEVA E. Prekvapiť moc nemá čím, navyše oproti minulému roku bez Hrnčára a Lucky Gašparovičovej , zato s Kozákom na dvojke. Uvidíme za tri týždne v Trenčíne.

Keď minulý rok bol priepastný rozdiel v IV.lige medzi prvou šesticou a ostatnými družstvami, teraz sa šestica vyrovnaných družtiev razom rozrástla minimálne na desať. 

Rozhodne budeme držať palce našim "B" aj "C" v ďalších súbojoch.

 

Náhľad fotografií zo zložky Druhé kolo IV.ligy Mt 20.11.2011

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.