Choď na obsah Choď na menu
 


20. 11. 2011

Druhé kolo III.ligy západ v Bratislave 19.11.2011

Bratislava, milé to nášmu srdcu miesto. Musím priznať, že areál Agrofertu prekvapil celým svojím prostredím a keby sme kvoli nemu nemuseli vstávať tak skoro ráno, bolo by to dokonca príjemné.

Ale k veci. Rozospatá myseľ a súperi od najťažieho (Spoje C) po "najľahšieho" (Filozof C) vyústila do jednoduchej myšlienky. Na "Spojoch" sa rozohráme, a cieľom bolo aby sa rozohral každý, no a skúsime sa sústrediť na obidva "Filozofy". Myšlienku zľahka neakceptoval iba Paťo, ktorý hneď naznačil, že snáď sa vedúcemu družstvu III.ligy len tak neodovzdáme. Jasné, že nie. Vykresali sme so Spojmi remízu, a zatiaľ ako jediné družstvo sme im zobrali bod. Trúfam si ale povedať, že môžu byť radi, že neodišli s prehrou 6:2. Filozof B a C sa opticky oproti spojom zdali ľahším súperom, ale tak ako my, ani oni nespali rok na vavrínoch a bolo vidieť skvalitnenie zostáv v obidvoch družstvách. V hodnotných zápasoch sme porazili Filozof B 6:2 a Filozof C 7:1 a priniesli sme z "Prešporku" domov 5 bodov.

Môj komentár k hlavným udalostiam dňa:

Rika odplatila prehru slečne s tričkom "Majster Slovenska školskej ligy" - Krakovskej zo Spojov a to na 17 a 11 v dvoch setoch. Dodržanie taktiky a sústredenie sa na vlastné prednosti vyústili v perfektný konsolidovaný výkon, ktorý si zasluhuje gratuláciu. Pri nezmenenej súpiske aj proti Filozofu sa s ľahkosťou (17,12) vysporiadala s Janočkovou.  

Paťo skúsil kto je Budinský, a to že mládež nemá úctu k šedinám mu naznačil v druhom sete, keď konečne našiel recept na jeho až skoro strojovú hru. Budinský mal toho dosť, začal zrýchľovať hru, a keby to Paťo vytlačil do tretieho setu Spoje by mali o problém viac.

Situácia z posledných tréningov naznačovala, že spojenie Sedláček-Ciklamíni do štvorhry je mimoriadne účinné a obidvaja to potvrdili súverénnym víťazstvom, ako proti Spojom, dvojici Prokop-Jurina (13,12) , tak aj v súboji s párom Ghassen-Žabka z Filozofu B. Vysoko ale hodnotím aj výkon dvojice Štilec-Nemec proti vynikajúcemu tandemu Budinský-Sládek. 13 a 10 sú čísla, ktoré na svojej pasívnej strane Spoje určite mať nechceli.

Klinec do remízovej rakvy Spojom ale dal hneď na začiatku Majo Štilec, ktorý s prehľadom  (13,16) "odrovnal" jednotku Prokopa. Scénar sa opakoval aj s Brukmayerom z Filozofu a bolo vidno, že s pribúdajúcim časom sa Majo bedmintonom ozaj baví a v zápase s Vargom z Filozofu C prezentoval vo výbornom prevedení to, čo ako špongia tak rýchlo absorboval na posledných tréningoch a oprávnene si vyslúžil uznanlivé komentáre konkurentov. 

Janko Sedláček síce po prehratom trojsetovom zápase so Šarmírom z Filozofu C na pozícii jednotky síce frfľal, že to už pre neho nie je, ale jeho odhodlanosť hrať do "straty tepu" je obdivuhodná. Janko môže byť vzorom ako vnímať reláciu medzi priebehom zápasu  a motiváciou k hre.  

Aďka je "číslo". Jej psychický teplomer môže ukazovať od -30 do +30 v rozpätí pár sekúnd, ale keď ukazuje plus, ako v dvojhre proti Géherovej z Filozofu C, tak potom je to tak : 21:7 a hotovo. Tak isto aj vo štvorhre s Rikou. Ťažký sínus. Napríklad (14, -13, 9), ale keď sa prejaví synergický efekt ich schopností a psychickej pohody zlomia aj koľajnicu.

A vôbec nie som prekvapený z výkonu Vlada Nemca. Či to bolo proti Meszárošovi zo Spojov, kde mal málo šancí na pozitívny výsledok, alebo proti Hajdiakovi z Filozofu B, kde podľahol v troch setoch, je to tak, že v obidvoch prípadoch podal excelentný výkon a o štvorhrách s Majom a Jankom nehovoriac. Tú prvú so Spojmi som už spomínal. To bol pekný zážitok.  

Čo to vlastne včera zvíťazilo? Videl som to. Bola to chuť hrať, chuť zvíťaziť. Aké jednoduché. Skvelý kolektív schopný mimoriadného skupinového výsledku. Všetkým gratulujem.  

Fotky sú v galéríí

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Druhé kolo III.ligy Ba 19.11.2011

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.