Choď na obsah Choď na menu
 


7. 11. 2016

GP A Trenčín 28-30.10.2016

Rozhodne stojí za to zastaviť sa na chvíľu pri minulotýždňovom turnaji GP A, ktorý sa konal  v Trenčíne 28-30.10.2016

Hlavne preto, že po dlhom čase sa vo výsledkovej listine objavilo meno nášho klubu. Katka Tekeľová a Marián Štilec vyhrali svoju vetvu kvalifikácie v mixe, a čo čert nechcel tak Katka sa chtiac-nechtiac ocitla aj v hlavnej súťaži dvojhry žien. Mariánovi sa takýto husársky kúsok nepodaril,  v kvalifikácii dvojhry podľahol v druhom kole mladému Dúbravskému z Košíc a hlavnej súťaži sa úspešne vyhol.

Zato Katka, hnaná silou osudu, prenikla až do druhého kola dvojhry, kde skončila na rakete aktuálnej dvojky slovenského rebríčka – Lenky Drotárovej, zaknihovala historický úspech v podobe 9-16 miesta a z prestížneho turnaja si odniesla cenných 500 bodov do singlového rebríčka.

Ale vrátim sa k tomu mixu. Tu bola situácia oveľa napätejšia. Jednak vybojovaným postupom z kvalifikácie a tak isto zaslúženým víťazstvom v prvom kole nad dvojicou Mimlich-Gašparová. Pár Kašela-Šariščanová bol už nad sily našej dvojice, aj keď prvý set prehraný 23:21 ,musel sakrametsky mrzieť, a zastavil tak rozbehnutých Katku s Mariánom pred bránami štvrťfinále s 500 bodmi na konte pre každého. 9-16 miesto v mixe na kvalitne obsadenom GP A je mimoriadny úspech, a zasluhuje pochvalu aj uznanie.

Ale najviac si zasluhuje pochvalu odhodlanie ísť, nebáť sa konfrontácie so slovenskou bedmintonovou špičkou, a zabojovať na prestížnom turnaji o slušný výsledok.

Gratulujeme!

 

A ozaj, súčasťou otvoreného uznania je aj aktuálne postavenie našich hráčov v rebríčku dospelých SR:

Štilec – DM(39), XD(22)

Tekeľová – DZ(23), XD (21)   

 

BH

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Ačko

Katka, 12. 11. 2016 14:32

Áno, pravda, dobrý pocit tam byť ( keď odpočítam zistenie, že v dvojhre nie som v mnou plánovanej kvalifikácii ale v hlavnej súťaži :D ), ale hold. Hanba proti Drotárovej sa nekonala, mojich 6 bodov v každom sete síce nie je veľa, ale môžem povedať, že mi ich ani náhodou nedarovala vlastnými chybami :) a to je v mojej Ačkovej premiére, naviac proti slovenskej 2ke celkom fajn pocit.

Čo sa mixu týka, tam som bola pokojnejšia. S cieľom prejsť kvalifikáciou sme do Trenčína šli, takže misia splnená. :) Mať Maja na svojej strane kurtu je skvelý pocit a citeľná opora, ale nemôžem mu to moc často hovoriť, bo nás čaká nestále jesenné počasie a nebudem riskovať, že bude z neho horenos a mu naprší :)
Cez prvé kolo sme prešli bez nejakej veľkej námahy, v druhom bolo zaujímavé pozorovať, ako s našimi pribúdajúcimi bodmi pár Kašela-Šariščanová nervóznie. :D Prehra 21:23 mrzí, to je fakt, naviac, keď v druhom sete na nás našli recept, dali sme im o dosť menej bodov a tým pádom sme nedostali šancu zahrať si tretí set. Vyššiu odolnosť voči tlaku a koncovku mali nesporne lepšiu, rozhodne priamo úmernú účasti na takýchto turnajoch. Martinské farby sme ale hájili so cťou a najlepšie, ako sme vedeli.

Verím, to neboli posledné body, ktoré sme si z takéhoto turnaja pripísali :)

Re: Ačko

Boris, 13. 11. 2016 21:01

No, keď Majovi doteraz nanapršalo, tak už nenaprší :) A čo sa mixu - dominantného to argumetu týka, je to párová disciplína a mohol by sa "brčkavý" na uši postaviť, ale bez partnerky, čítajúcej hru by bol stratený. Kašela samozrejme určite chcel vytiahnuť svoje extraligové umenie, ale umenie je aj zabrániť mu tom. V párových disciplínach je oveľa tažšie presadiť sa individuálnym umením. Úspech sa dosahuje synergiou vlastného snaženia pôsobiaceho na slabiny súpera ako celku, a tým v mixe na takejto úrovni hry nie je hráč, alebo jeho partnerka, ale ich vzájomná spolupráca, respektive nespolupráca na kurte.

Pravidlo, ktoré hovorí že netreba sa sústreďovať na slabiny súpera, ale na vlastné silné stránky v mixe rozhodne neplatí.

Vaše premiérové vystúpenie na "Ačkovom" musí byť skvelým motivačným faktorom pre ďalší turnaj takejto úrovne, a ja dúfam, že to tak aj bude.

Ešte raz - gratulujem!